Tuesday, October 19, 2010

DULU PAKAI CERMIN MATA , SEKARANG TIDAKTahun 1995 dahulu, mata saya dah mula rabun. Pergi periksa berkomputer, saya kena pakai cermin mata, power 250 lebih. Buat cermin mata waktu itu RM 380, itu pun pakai bingkai murah saja. Mula saya rasa rimas pakai cermin mata, aktiviti lasak saya seperti latihan tentera dan sukan ping pong semakin terbatas sikit.
.
Saya teringat ubat Qurataaini yang katanya boleh kurangkan power cermin mata, hingga orang yang dah pakai pun bole tak pakai semula. Saya pun beli ubat tu di Temerloh, waktu itu ubat itu baru saja popular di Temerloh, serupa juga orang Sri Medan  yang kenal minyak Dakam.
.
Saya ke rumah Ustaz Fairuz di Kampung Lebak Temerloh dan berjumpa dengannya. Dia cadangkan saya pakai ubat itu yang berharga RM 12, dia kasi diskaun RM 10 sebab saya baru nak cuba ubat itu. Selepas beberapa minggu, kesannya cukup nampak. Saya sudah mula tidak pakai cermin mata. Sejak dari itu saya tidak pakai lagi cermin mata, malah sehingga sekarang satu tak tahu di mana saya simpan cermin mata yang saya beli RM 380 dahulu.Menurut nasihat Ustaz Fairuz itu, mata saya mungkin ada selaput yang menutupi. Ini biasa berlaku sama ada disebabkan kencing manis atau kolestrol atau lemak atau resdung. Ada juga yang tidak perlu pembedahan mata selepas menggunakan ubat ini.
.
Sekarang pusat pengedaran ubat sudah pindah ke Kuantan dengan kedainya di MPK Kuantan. Saya singgah di Kuantan dalam perjalanan ke Terengganu. Sempat saya beli ubat 2 botol yang berharga RM 12.90, untuk kegunaan setahun. Pengedar ubat ini ada di seluruh Malaysia dan ada dijual di kedai-kedai jamu.
.
Anda percaya atau tidak, 14 tahun lalu pakai cermin mata, sekarang tidak lagi. Mungkin ramai yang takut mencuba kerana mata ini satu organ yang sensitif dan orang kita takut mencuba, tapi saya telah buktikan. Ubat ini ada beberapa harga, untuk kegunaan biasa RM 4.50 dan RM 7.20 saja untuk kegenaan cuci mata, yang ada masalah power macam saya dulu RM 12.90, yang power lebih 500 ke atas disyorkan harga RM 52.00 yang power lebih 700 harganya RM 178.20, power 1000 ke atas harganya RM 488.

Pengalaman saya, ubat ini ada pedih sikit tetapi untuk tidak pedih, pejamkan mata dalam 20 saat sebelum buka. Ubat ini tidak bahaya kalau pakai banyak kali, malah lebih baik. Seperkara lagi, kalau power cermin mata sudah turun, boleh berhenti  pakai ubat ini. Saya cuma menggunakan setahun dalam beberapa hari saja.
.
Ada ramai orang yang dulunya pakai cermin mata tapi sekarang tidak lagi selepas guna ubat ini. Saya tidak ada kepentingan dalam bisnes ubat ini, cuma saya nak beritahu ubat ini bagus. Sekarang sudah dapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Kalau nak tahu lanjut tentang ubat ini sila lawat http://www.qurrotaaini.com.my/  ,
boleh juga tengok video
 http://www.youtube.com/watch?v=_VBKW5FtAnY&feature=player_embedded .
selamat mencuba, insyaallah berkesan.

No comments:

Post a Comment